Patches, kant, jeans, teksten…het kan allemaal geborduurd worden. Mijn ma borduurt al jaren. Ik weet nog goed dat ze elf jaar geleden begon. ‘Manal zal ik bloemetjes voor je borduren voor op je spijkerjasje of iets anders?’ ‘Mamaaa (ik plak er altijd een paar a’s achter als ik geïrriteerd ben), wil je dat ik voorschut loop? Het is ouderwets wat je maakt’. Kijk mij nu, smeek haar al een paar jaar dat ze me haar borduur-skills moet aanleren, maar het kwam er maar niet van. Tot een paar weken terug. Jawel. Twee dagen in de week schuif ik bij haar aan. Ik klopte bij haar aan: heeee yemma (mama), it’s time to pass your shit to the next generation!! Wij lagen beiden in een deuk. Ik geniet van onze creatieve momenten samen. Na de afgelopen weken willen we wellicht samenwerken. Hoe we dat vorm moeten geven weten we nog niet. Patches maken in iedergeval je kleding wat persoonlijker. Ik had ook catchy teksten kunnen borduren zoals ‘Bitch, don’t killy my vibe’ of ‘Let’s get in formation’, maar 1) in 2017 is dat sooo 2015 en 2) ik wilde een paar patches maken waarbij ik aangeef dat wij allemaal wel wat aardiger met elkaar om mogen/moeten gaan en met éen woord moet die boodschap duidelijk zijn.  Ik bedoel, wij gaan allemaal op dezelfde manier naar de plee en wij ervaren allemaal dezelfde emoties. Jawel dames en heren, wij zijn allemaal: MENS. Heb jij ideeën voor kleding of ander soort textiel dat bewerkt kan worden met borduursels? Laat me weten. Ben namelijk nieuwzzkierig, as opa would say.

Pics die ik je laat zien is van een cheapass outfitje, maar het ziet er naar mijn mening niet goedkoop uit en kwalitatief goede stoffen. Jasje is een mannenblouse van dik katoen, daarom draag ik het als een jasje. Blouse is van mijn pa geweest. Volgens mij heeft hij de knopen nooit goed bekeken, want die waren lelijk, dus die heb ik maar veranderd. Transparante knopen vond ik hier wel leuk bij staan. Op het rechter borstzakje heb ik een patch geborduurd en genaaid met ‘zorgzaamheid’ in het Arabisch. De choker is van oude jeans met een geborduurd roosje. Broek: gekocht in de sale bij de MANGO, en die zit fijn jonge. Hakjes: A to the SOS van New Look. Simpel zwart truitje met een witte rafel aan de onderkant van H&M. As the economist that I am, wil ik graag voor je een rekensommetje maken van deze look: Blouse (gratis) + broek (€12 was €49,95) + hakjes (€45) + truitje (€12,99 was €19,99) = €69,99. Naaaaah is dat cheap of is dat cheap?! Pics van het outfitje, borduursels en patches down below. 

Ik heb heel wat patches gemaakt dus die ga je nog van me zien. Ik kom alleen wat kledingstukken tekort. Heb jij een broek die je wil bewerken of een jasje? Let me know!

liefs /مع حبي,

MENOULA

2 Comments

  1. Ik heb gaten in de knieën van mijn jeans en had ze niet zo gekocht. Die ene jas van mij (je weet wel, die ENE) Is gescheurd bij de schouder. Heb 2 broeken met gaten in de broekzak. Kan ik snel een afspraak maken nu het nog gratis is??

Write A Comment